مشاهده مطلبمشاوره فروش
مشاهده مطلبفروش اقساطی محصولات فونیکس
معایب گیربکس دستی

مزایا و معایب گیربکس دستی و اتوماتیک

شناخت مزایا و معایب گیربکس دستی و همچنین اتوماتیک موضوعی است که امروز قصد صحبت در خصوص آن را داریم. هنوز هم بسیاری از خودروهایی که در بازار خودرویی ایران دیده می شوند دارای دنده ساده و گیربکس دستی می باشند. برخی از این افراد علاقه ای به گیربکس اتوماتیک ندارند و برخی دیگر نیز یا بودجه کافی برای خرید ماشین های دارای گیربکس اتوماتیک را ندارند و یا به دلیل عدم آگاهی در خصوص این نوع از گیربکس ها به سراغ آن ها نمی روند. در ادامه سعی کرده ایم تا تمام مزیت ها و معایب این دو مدل از گیربکس را برای شما توضیح دهیم تا بتوانید هرچه بهتر و ساده تر این دو مورد را بشناسید.

معایب گیربکس دستی

گیربکس دستی

گیربکس دستی ، نسبت انتقال را با فرمان گرفتن از راننده تغییر می دهند. اتومبیل هایی که دارای گیربکس دستی می باشند ، دارای دسته دنده ای می باشند که توسط آن دسته دنده ، راننده خودرو اقدام به تعویض دنده نموده و نسبت انتقال را تغییر می دهد. جهت تعویض دنده در این مدل خودروها ، پدال کلاچی تعبیه شده که راننده با فشردن آن ، ارتباط بین موتور و گیربکس را توسط کلاچ قطع می کند تا تعویض دنده امکان پذیر شود.چگونگی انجام شدن این پروسه در ادامه توضیح داده خواهد شد.

جعبه دنده یا گیربکس دستی خودرو ، شامل چندین چرخ دنده زوج می باشد که تعداد این چرخ دنده های زوج بسته به تعداد دنده های آن گیربکس دارد ، مثلا اگر یک گیربکس ۵ دنده ( مجموعا ۶ دنده می شود که شامل ۵ دنده حرکت جلو و یک دنده عقب می باشد.) داشته باشیم ، باید گیربکس ما ۶ نسبت انتقال قدرت با ضرایب انتقال قدرت مختلف را برای ما فراهم کند. و همانطور که می دانید نسبت انتقال قدرت توسط دو چرخ دنده منتقل می شود که یکی محرک و دیگری متحرک می باشد که ما این دو چرخ دنده را یک زوج چرخ دنده نام گزاری می کنیم.

معایب گیربکس دستی

تا اینجا در خصوص خود گیربکس های دستی توضیحاتی را ارائه کردیم. اما معایبی که این گیربکس ها می توانند داشته باشند، شامل چه مواردی می شود؟

*محبوبیت کمتر برای تازه کارها

استفاده کردن از گیربکس های معمولی و گرفتن نیم کلاچ در ترافیک ها می تواند یکی از دلایلی باشد که بسیاری از افراد تازه کار نمی توانند خودروی خود را کنترل کنند. این موضوع تا زمانی که در این موضوع ماهر نشوند، همچنان به قوت خودش باقی می ماند و این افراد صرفا تنها راهی که دارند این است که هرچه زودتر بتوانند کار کردن با کلاچ و ترمز و گاز و گیربکس های دستی را یاد بگیرند.

این موضوع در حالی است که در گیربکس های اتوماتیک نیازی به استفاده از کلاچ وجود ندارد. در واقع اصلا کلاچی وجود ندارد که بخواهید از آن استفاده کنید. گیربکس های اتوماتیک به خوبی این موضوع را حل و فصل کرده اند و می توانند گزینه بسیار مناسبی نیز برای افراد تازه کار باشند.

*استفاده سخت تر

مورد بعدی که جز معایب گیربکس دستی به شمار می رود، مربوط به استفاده سخت تری است که از این مدل از گیربکس ها می توانیم داشته باشیم. این موضوع زمانی پیچیده تر و آشکارتر می شود که هر روز را دائما در یک مسیر پر ترافیک و شلوغ رانندگی کنیم. در چنین فضا و محیطی لازم است که دائما دنده عوض کنید و از تعادل میان گاز و کلاچ که با نام نیم کلاچ شناخته می شود، بهره ببرید.

*استفاده سخت در جاده های ناهموار و کوهستانی

همان طور که می دانید جاده های ناهموار و کوهستانی معمولا جاده های بسیار باریک و لغزنده ای هستند. این موضوع زمانی که هیچ گارد ریلی در اطراف جاده نباشد، سخت تر نیز خواهد شد. در چنین شرایطی اگر قرار باشد با خودرویی که دارای گیربکس اتوماتیک است، از این جاده عبور کنید مسلما برایتان کار بسیار سختی خواهد بود. در صورتی که تازه کار باشید نیز این کار بسیار سخت تر می شود.

*نیاز به آموزش و مهارت بیشتر

همان طور که در موارد قبلی نیز بیان شد یکی از معایب گیربکس دستی مربوط به میزان آموزش و مهارتی است که این گیربکس ها نیاز دارند. همین موضوع سبب هزینه بر بودن دوره های آموزشی و همچنین وقت گیر بودن این موارد است.

*استهلاک بیشتر خودرو

استهلاکی که خودروهای دارای گیربکس معمولی تجربه می کنند، نسبت به خودروهایی که دارای گیربکس های اتوماتیک هستند بسیار بیشتر است و همین موضوع نیز یکی دیگر از معایب گیربکس دستی به شمار می رود.

مزیت های گیربکس دستی

در کنار تمام معایبی که برای گیربکس های دستی معرفی کردیم، این گیربکس ها دارای مزیت هایی نیز می باشند. از جمله مهم ترین مزیت های گیربکس های دستی می توان به پر شتاب تر بودن و همچنین بالاتر بودن گشتاوری این گیربکس ها، داشتن قدرت عملکردی بیشتر راننده در هنگام رانندگی، کنترل بهتر خودرو در شرایط حاد و مشکل ساز، توانایی حرکتی بیشتر، مصرف سوخت کمتر، خرابی های کمتر و هزینه های پایین تر تعمیر و نگهداری اشاره کرد.

معایب گیربکس دستی

جمع بندی

تا جایی که ممکن بود و در حوصله این مقاله کوتاه می گنجید، مزایا و معایب گیربکس دستی و اتوماتیک را برای شما توضیح دادیم و سعی کردیم تا از تمام جوانب این دو مدل جعبه دنده را بررسی نماییم. حال اگر با توجه به این مقاله نسبت به خرید خودروهایی همچون تیگو که دارای گیربکس اتوماتیک هستند، تشویق شده اید؛ می توانید به نمایندگی های آسیا خودرو مراجعه کرده و با وجود شرایط عالی اقساطی که برای مشتریان در نظر گرفته شده است، به سادگی به ثبت نام خودروی چری تیگو بپردازید و صاحب خودروی مدنظر خودتان شوید.


ثبت نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *