مشاهده مطلبمشاوره فروش
مشاهده مطلبفروش اقساطی محصولات فونیکس
شرایط فروش اقساطی و قیمت تیگو 7 مدل 1400

نحوه کار کروز کنترل در تیگو ۷

نحوه کار کروز کنترل می تواند یکی از موارد و مسائلی باشد که در خودروهای دارای این سیستم در نظر گرفته می شود. به طور کلی اگر بخواهیم کروز کنترل را توضیح دهیم، باید بگوییم که این سیستم در واقع سیستمی است که می تواند سرعت شما را در یک حد ثابت نگه دارد و همین موضوع سبب می شود تا در هنگام رانندگی در بزرگ راه ها و اتوبان ها نیازی به تنظیم کردن دائمی سرعت نداشته باشید. در ادامه سعی کرده ایم تا نحوه عملکرد این مورد را به خوبی مورد بررسی قرار دهیم.

کروز کنترل چیست؟

بهتر است به صورت تخصصی این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم که کروز کنترل چیست و سپس به بررسی نحوه کار کروز کنترل بپردازیم. کروز کنترل در خودروهای جدید غالبا وجود دارد و سبب می شود تا سرعت خودروی شما در حد ثابتی نگه داشته شود. این حالت به راننده خودرو این اجازه را می دهد که به اندازه دلخواهش و بدون آن که نیاز به دخالت عوامل خارجی مختلفی باشد، بتواند سرعت خودرو را در یک حد مشخص نگه دارد. در واقع وجود کروز کنترل سبب می شود تا شما در هنگام رانندگی در جاده های صاف و بسیار طولانی، نیازی به استفاده دائمی از پدال گاز نداشته باشید. این موضوع مهم ترین مزیتی است که کروز کنترل یک خودرو می تواند برای شما به همراه داشته باشد.

نحوه عملکرد کروز کنترل

حالا که با قابلیت و ماهیت کروز کنترل بیشتر آشنا شدید، بهتر است در خصوص عملکرد این سیستم نیز اطلاعات بیشتری را کسب کنید. این موضوع سبب می شود تا بتوانید راحت تر از این سیستم استفاده نمایید. نحوه استفاده کردن از سیستم کروز کنترل می تواند بسیار ساده باشد. برای آن که خودرو را روی شرعت به خصوصی ثابت نگه دارید، لازم است تا ابتدا سرعت خودرو را به حدی که می خواهید برسانید و سپس دکمه کروز کنترل را فشار دهید.

اجزای سیستم کروز کنترل

برای اینکه درک بهتری از عملکرد سیستم کروز کنترل داشته باشید، بهتر است که اجزای آن را بشناسید:

واحد فرمان (Command Module): با واحدی که نامش فرمان است، چه می‌کنند؟ بله! بدیهی است که فرمان‌ صادر می‌کنند دیگر! در سیستم کروز کنترل هم واحد فرمان یا کامَند ماژول جهت تثبیت سرعت، افزایش یا کاهش و قطع و وصل فرمان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

واحد کنترل الکتریکی (ECU): هر سیستم خودکاری نیاز به هسته‌ای مرکزی دارد که در آن، امکان تجزیه‌وتحلیل دستورهای مختلف مقدور باشد. پردازش داده‌ها و اطلاعات در کروز کنترل هم به عهده واحد کنترل الکتریکی آن است. این بخش است که دستورات را دریافت می‌کند و بعد از پردازش آنها، امکان اجرای‌شان را مهیا می‌سازد.

عملگر (Actuator): عملگر هم وظیفه بازکردن و بستن دریچه گاز را عهده‌دار است و سرعت را براساس فرمان‌های دریافتی تنظیم می‌کند. عملگرها انواعی دارند که در ادامه به شما معرفی خواهند شد.

روند فعالیت و عملیات در کروز کنترل چگونه است؟

زمانی که پدال گاز را فشار می‌دهید، دریچه گاز باز می‌شود و سرعت افزایش پیدا می‌کند. کروز کنترل هم برای اجرای عملیاتی مشابه ساخته شده و به جای اینکه پدال گاز را فشار بدهید، در این سیستم اتوماتیک، عملگر که در خطوط بالا معرفی شد به دریچه کنترل گاز وصل می‌شود و با کنترل میزان هوای ورودی به دریچه، سرعت را در هر لحظه تنظیم می‌کند. در واقع، عملگر با کشیدن یا شُل‌کردن کابلی که به دریچه گاز متصل است، توانایی به دست‌گرفتن سرعت را پیدا می‌کند.

انواع عملگرهای سیستم کروز کنترل

انواع عملگرهای کروز کنترل به شرح زیر هستند:

  • عملگرهای الکتریکی
  • عملگرهای خلأ
  • سیستم فاقد عملگر

همان‌طور که می‌بینید تمام سیستم‌های کروز کنترل عملگرهایی مشابه ندارند.

نحوه کار کروز کنترل

مزیت‌های استفاده از کروز کنترل

اگر تا اینجا، خواندن مقاله را دقیق ادامه داده‌اید، قطعا می‌دانید که مزایای استفاده از کروز کنترل چیست و چطور می‌تواند مانع از خستگی پاها در طول رانندگی شود. برای کسانی که دچار پادرد و کمردرد هستند یا به واسطه سن‌شان نمی‌توانند جاده‌های طولانی را بی‌درد و مشکل رانندگی کنند، چنین سیستمی غنیمت است. جاده‌ای صاف و بی‌ترافیک می‌تواند با وجود کروز کنترل ساده و بی‌دردسر طی شود. اما مزایای دیگری هم در استفاده از این سیستم وجود دارد:

– صرفه‌جویی در مصرف سوخت اتومبیل که نتایج مثبتی مانند کاهش آلودگی هوا را به همراه دارد از جمله مزایای کروز کنترل است؛

– امکان دل‌زدن به جاده‌های طولانی به کمک چنین امکانی فراهم است و دیگر نیاز نیست که نگران خستگی و دست‌تنها بودن در رانندگی باشید؛

– امکان نصب این سیستم روی خودروهایی که فاقد آن هستند هم وجود دارد. البته بدیهی است، زمانی که از امکان نصب صحبت می‌کنیم، منظورمان پراید و دوستان مشابه آن نیست؛

– تنظیم سرعت خودرو با وجود کروز کنترل بسیار ساده است؛ دکمه‌هایی برای افزایش و کاهش سرعت وجود دارند و تمام کاری که باید بکنید، فشردن آنهاست و بس.

از مزایا گفتیم، بد نیست که از معایب هم بگوییم. معایب استفاده از کروز کنترل چیست و چرا باید در کمک‌گرفتن از آن دقیق باشید؟ کروز کنترل سیستم مناسبی است و رفاه خوبی برای راننده به همراه می‌آورد اما امکان دارد که باعث متکی‌شدن راننده به آن شود و از میزان احتیاط، دقت و هوشیاری او کمی کم کند.

جمع بندی

اطلاع از نحوه کار کروز کنترل در خرید اقساطی ماشین تیگو ۷ می تواند برای افرادی که به دنبال خرید این خودرو هستند، بسیار مهم باشد. به طور کلی نباید فراموش کنید که در خرید هر خودرویی لازم است تا ابتدا از آپشن های آن خودرو اطلاع داشته باشید. این موضوع در خصوص تیگو ۷ نیز صدق می کند.


ثبت نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *