مشاهده مطلبمشاوره فروش
مشاهده مطلبفروش اقساطی محصولات فونیکس

صدور ۲۸ میلیون بیمه‌نامه شخص ثالت در سال گذشته

مطابق گزارش منتشر شده از سوی بیمه مرکزی، بیمه شخص ثالث و مازاد با بیش از ۲۸ میلیون فقره بیمه نامه صادر شده در صدر رشته بیمه های صادره در سال ۱۴۰۲ قرار دارد. همچنین بیشترین حجم حق بیمه تولیدی برای این بازه زمانی به رشته بیمه درمان با ۸۴ هزار میلیارد تومان تعلق دارد.

بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران اخیرا آمار بازار بیمه در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرده است که بر اساس این آمار هشت رشته بیمه بالاترین میزان تعداد بیمه نامه‌ها را داشته که رشته بیمه شخص ثالت و مازاد با بیش از ۲۸ میلیون فقره بیمه نامه صادر شده و سهم ۳۵ درصدی از کل بیمه نامه‌های صادر شده در صدر قرار دارد.

همچنین در بخش حق بیمه تولیدی، هفت رشته بیمه برتر وجود دارد که رشته بیمه درمان با حجم ۸۴ همت (هزار میلیارد تومان) و سهم ۳۰ درصدی از کل بازار بیمه در صدر قرار دارد.

حق بیمه تولیدی چیست؟

حق بیمه تولیدی؛ مبالغ بیمه‌نامه‌هایی است که طی دوره مورد بررسی توسط موسسات بیمه صادر شده است. این مبالغ در بیمه‌های غیرزندگی بر مبنای حق بیمه صادره و در بیمه‌های زندگی بر مبنای حق بیمه‌های وصولی دریافتی لحاظ و شاخص آن بر اساس شرکت‌های بیمه و یا رشته‌های بیمه لحاظ می‌شود.

حجم کل حق بیمه تولیدی در سال ۱۴۰۲ چه قدر است؟

بر اساس گزارش منتشر شده از عملکرد ۱۲ ماهه بازار بیمه کشور در سال ۱۴۰۲ از سوی بیمه مرکزی، حجم کل حق بیمه تولیدی در این سال مبلغ ۲۷۹ همت (هزار میلیارد تومان) بود که در قیاس با مدت مشابه در سال گذشته آن به میزان ۵۹ درصد افزایش داشته است.

بالاترین حق بیمه تولیدی برای کدام رشته‌های بیمه است؟

بر اساس آمار بیمه مرکزی، بالاترین حجم حق بیمه تولیدی در میان رشته بیمه‌ها به ترتیب متعلق به هفت رشته بیمه درمان با ۸۴.۲ همت، بیمه شخص ثالث و مازاد با ۷۸.۳ همت، بیمه زندگی (عمر) با ۳۹.۱ همت، بیمه بدنه اتومبیل با ۲۰ همت، بیمه مسئولیت با ۱۳.۲ همت، بیمه حوادث راننده با ۱۲.۲ همت و بیمه آتش سوزی با ۱۰.۴ همت است. بنابراین بیمه درمان بالاترین حجم حق بیمه در سال ۱۴۰۲ را داشته است.

نرخ رشد حق بیمه تولیدی رشته‌های بیمه

نرخ رشد حق بیمه تولید در این هفت رشته بیمه به ترتیب در بیمه درمان با ۸۳ درصد رشد، بیمه حوادث راننده با ۶۶ درصد رشد، بیمه مسئولیت با ۶۳ درصد رشد، بیمه زندگی (عمر) با ۵۸ درصد رشد، بیمه بدنه اتومبیل با ۵۲ درصد رشد، بیمه شخص ثالث و مازاد با ۴۲ درصد رشد و بیمه آتش سوزی با ۳۴ درصد رشد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بوده است. بنابراین بیمه درمان بالاترین میزان نرخ رشد حق بیمه در سال ۱۴۰۲ را داشته است.

سهم رشته بیمه‌های برتر از کل حق بیمه تولیدی

سهم این هفت رشته بیمه از کل حق بیمه تولیدی در سال ۱۴۰۲ به ترتیب با ۳۰ درصد برای بیمه درمان، ۲۸ درصد برای بیمه شخص ثالث و مازاد، ۱۴ درصد برای بیمه زندگی (عمر)، ۷ درصد برای بیمه بدنه اتومبیل، ۴.۷ درصد برای بیمه مسئولیت، ۴.۳ درصد برای بیمه حوادث راننده و ۳.۷ درصد برای بیمه آتش سوزی بوده است.

در نهایت در سال ۱۴۰۲ رشته بیمه درمان، بالاترین میزان در شاخص حق بیمه تولید، نرخ رشد حق بیمه تولید و سهم از کل حق بیمه تولید در میان رشته‌های بیمه‌ای را به خود اختصاص داده است.

شاخص بیمه نامه صادره چیست؟

به تعداد کل بیمه‌نامه‌هایی که توسط شرکت‌های بیمه، اعم از انفرادی و گروهی در هر رشته بیمه صادر می‌شود، شاخص بیمه نامه صادره گفته می‌شود. البته باید اشاره داشت این شاخص، الحاقیه بیمه‌نامه‌هایی که قبلا صادر شده‌ است را شامل نمی‌شود.

این شاخص به تفکیک رشته‌های بیمه و یا شرکت‌های بیمه وجود دارد. به دلیل نوسانات و مغایرت‌های ایجاد شده در پی ابطال و یا فسخ بیمه نامه‌های مختلف در مقاطع فصلی، آمار آن صرفا به صورت سالانه موجود است.

با توجه به آنکه برخی از بیمه‌نامه‌ها به صورت انفرادی و برخی دیگر به طور گروهی صادر می‌شود، بنابراین آمار تعداد بیمه‌شدگان تحت پوشش بیمه‌نامه‌های گروهی در محاسبات دخالت داده نمی‌شوند؛ بلکه در آمار تعداد بیمه‌نامه‌های صادره اعم از گروهی و انفرادی، تعداد قراردادها مدنظر قرار می‌گیرد.

تعداد بیمه نامه صادره سال ۱۴۰۲ چقدر است؟

تعداد بیمه نامه‌های صادر شده در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۷۹,۷۵۰,۸۵۵ فقره است که در قیاس با مدت مشابه آن در سال گذشته به میزان ۷.۴۳ درصد رشد داشته است.

سهم رشته بیمه‌های صادره از بازار بیمه سال ۱۴۰۲

هشت رشته بیمه شخص ثالت و مازاد با ۲۸ میلیون و ۴۱۲ هزار فقره بیمه نامه، بیمه حوادث راننده با ۲۸ میلیون و ۳۶۲ هزار فقره بیمه نامه، بیمه زندگی یا عمر با هفت میلیون و ۲۳۵ هزار فقره بیمه نامه، بیمه بدنه اتومبیل با پنج میلیون و ۲۰۶ هزار فقره بیمه نامه، بیمه حوادث با دو میلیون و ۸۷۲ هزار فقره بیمه نامه، بیمه آتش سوزی با دو میلیون و ۶۳۵ هزار فقره بیمه نامه، بیمه درمان با دو میلیون و ۱۸۰ هزار فقره بیمه نامه و بیمه مسئولیت با دو میلیون و ۸۹ هزار فقره بیمه نامه به ترتیب در صدر بیمه نامه‌های صادر شده در سال ۱۴۰۲ بودند.

بر این اساس، بیمه درمان با ۵۵.۳ درصد رشد، بیمه بدنه اتومبیل با ۹.۱ درصد رشد، بیمه حوادث با ۸ درصد رشد، بیمه شخص ثالث و مازاد با ۷.۶ درصد رشد، بیمه حوادث راننده با ۷.۶ درصد رشد، بیمه مسئولیت با ۴.۱ درصد رشد، بیمه عمر با ۲.۳ درصد رشد و بیمه آتش سوزی ۱ درصد رشد را در تعداد بیمه نامه‌های صادر شده در قیاس با مدت مشابه آن در سال قبل، تجربه کردند.

سهم کل بیمه‌های برتر از تعداد بیمه نامه های صدر شده

در سال ۱۴۰۲ بیمه شخص ثالث و مازاد ۳۵.۶ درصد، بیمه حوادث راننده ۳۵.۵ درصد، بیمه عمر ۹ درصد، بیمه بدنه اتومبیل ۶.۵ درصد، بیمه حوادث ۳.۶ درصد، بیمه آتش سوزی ۳.۳ درصد، بیمه درمان ۲.۷ درصد و بیمه مسئولیت ۲.۶ درصد از سهم کل بازار بیمه را تشکیل دادند که در مجموع ۹۹ درصد از سهم کل رشته‌های بیمه در سال ۱۴۰۲ را شامل می‌شود.

بنابراین، بیمه شخص ثالت و مازاد بالاترین سهم را در میان رشته‌های بیمه در سال ۱۴۰۲ به خود اختصاص داده است.

همچنین برخی از رشته بیمه‌ها مانند بیمه پول ۱۱۴ درصد رشد، بیمه سایر انواع غیر زندگی ۹۰ درصد رشد، بیمه اعتبار ۸۹ درصد رشد، بیمه مهندسی ۷۰ درصد رشد و بیمه هواپیما ۳۵ درصد رشد را در تعداد بیمه نامه‌های صادر شده در قیاس با سال گذشته خود داشتند؛ اما باید اشاره داشت که سهم آنها از بازار بیمه سال ۱۴۰۲ بسیار ناچیز و در مجموع ۰.۳۹ درصد بوده است./ایسنا


ثبت نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *