مشاهده مطلبمشاوره فروش
مشاهده مطلبفروش اقساطی محصولات فونیکس

علت خراب شدن واتر پمپ و نحوه تشخیص

در این مطلب نحوه کار پمپ آب خودرو و علائم خرابی واتر پمپ را بررسی خواهیم کرد. این قطعه عملکرد حیاتی در خودرو دارد.

واتر پمپ یا همان پمپ آب یکی از قطعات کوچک اما کاربردی خودرو است. این قطعه به عملکرد مطلوب خودرو در روزهای سرد زمستان یا گرمای تابستان کمک می‌کند. در این مطلب نحوه کار پمپ آب خودرو و علائم خرابی واتر پمپ را بررسی خواهیم کرد. در پایان این مقاله، شما یاد خواهید گرفت که نشانه خرابی واتر پمپ خودرو چیست و چگونه متوجه خرابی واتر پمپ شویم. همچنین مواردی نظیر صدای خرابی واتر پمپ و انواع نشانه خرابی واتر پمپ خودرو را نیز برای شما بازگو خواهیم کرد.

واتر پمپ چیست؟

واتر پمپ در واقع آب، ضدیخ و ضدجوش را به بخش‌های مختلف موتور خودرو می‌رساند و این مایعات را مجدداً به رادیاتور برمی‌گرداند. بنابراین پمپ آب باعث می‌شود خودرو در روزهای سرد دچار یخ‌زدگی نشود و در روزهای گرم خنک بماند.

در صورت عملکرد درست واتر پمپ، خودرو در دمایی مناسب به کار خود ادامه خواهد داد. اما اگر واتر پمپ خراب شود، امکان آسیب‌ رسیدن به موتور بالا می‌رود. خرابی واتر پمپ تاثیر اصلی را روی واشر سرسیلندر می‌گذارد، چون گرم‌ترین قسمت پیشرانه نزدیک به واشر سرسیلندر است. خودروهایی که تجربه سوزاندن واشر سرسیلندر را دارند، در هنگام فروش با افت قیمت قابل‌توجهی روبه‌رو می‌شوند.

علائم خرابی واتر پمپ چه مواردی هستند؟

از دلایل خرابی این قطعه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یخ‌زدگی آب درون موتور
  • زنگ‌زدگی پره‌های داخلی واتر پمپ
  • وجود خوردگی در دنده و قسمت‌های دیگر
  • نبود ضدیخ در سیستم خنک‌کننده خودرو

از بین موارد بالا، یخ‌زدگی آب درون موتور باعث شکستگی واتر پمپ می‌شود. همچنین در صورت وجود ضدیخ نامرغوب در خودرو، همچنان امکان خرابی واتر پمپ وجود خواهد داشت.

خرابی واتر پمپ خودرو چه علائمی دارد؟

۱. صدای خرابی واتر پمپ

شُل‌شدن قرقره واتر پمپ در هنگام رانندگی با سرعت بالا صدایی را به وجود می‌آورد که به راحتی قابل تشخیص است. این صدای ناله‌مانند نشانگر فرسودگی و خرابی واتر پمپ است. در صورت شنیدن چنین صدایی حتما آن را پیگیری کنید تا آسیبی به بخش‌های مختلف موتور وارد نشود.

۲. خروج بخار از موتور خودرو

زمانی که واتر پمپ دچار اختلال و خرابی شود، دمای موتور بالا می‌رود و بخار از آن بلند می‌شود. در صورت خروج بخار از زیر کاپوت، فورا خودرو را متوقف کنید و به سراغ تعمیرکار بروید.

۳. نشتی مایع خنک‌کننده

زمانی که واتر پمپ خراب و کهنه می‌شود، واشرهای آن فرسوده شده و در نتیجه مایع خنک‌کننده از آن نشت می‌کند. اگر در حوالی پمپ آب مایعی سبز یا قرمز مشاهده کردید، حتما به مکانیک مراجعه کنید.

۴. داغ‌ شدن موتور

داغ‌ شدن موتور یکی از نشانه‌های خرابی واتر پمپ است. اگر خودرویی پیشرفته دارید می‌توانید از طریق مانیتور داخلی و در غیر این صورت با دست‌زدن به موتور دمای آن را بررسی کنید.

۵. نوسانات دمایی خودرو

زمانی که سیستم خنک‌کننده خودرو به‌درستی کار می‌‌کند، دما در زمان‌های مختلف ثابت‌ خواهد بود. اما اگر دما بین دو حالت عادی و بالا نوسان پیدا می‌کند، احتمال خرابی واتر پمپ وجود دارد.

۶. روشن‌شدن چراغ هشدار دمای آب

خرابی واتر پمپ باعث داغ ‌شدن موتور و در نتیجه بالا رفتن آمپر و روشن شدن چراغ هشدار دمای آب می‌شود.

۷. عملکرد نامطلوب کولر خودرو

عملکرد نامطلوب کولر خودرو یکی دیگر از نشانه‌های خرابی احتمالی پمپ آب است.

۸. شنیدن صدای ساییدگی از موتور

با بالا زدن کاپوت خودرو به صدای موتور گوش دهید. یکی از نشانه‌های خرابی پمپ آب، شنیده شدن صدایی شبیه ساییدگی از موتور است.

نحوه جلوگیری از خرابی واتر پمپ

۱. تعویض مایع خنک‌کننده

یکی از روش‌های جلوگیری از خرابی واتر پمپ، تعویض مایع خنک‌کننده در فاصله زمانی توصیه‌شده و مناسب است. اگر مایع خنک‌کننده کهنه شود، واتر پمپ هم زنگ زده و مشکلات بعدی را در پی دارد.

۲. توجه‌ و دقت در زمان تعویض تسمه واتر پمپ

در زمان تعویض تسمه واتر پمپ باید به تراز بودن آن با پولی تسمه دقت کرد. شل یا سفتی و کشیدگی بیش‌ از حد تسمه مانع از عملکرد صحیح پمپ آب و در نتیجه خرابی آن می‌شود.

۳. تعویض تسمه ‌تایم فرسوده

در هنگام تعویض واتر پمپ باید تسمه ‌تایم هم تعویض شود، چون معمولا عمر مفید این دو قطعه هم‌زمان است و همچنین تسمه‌ تایم فرسوده باعث خرابی واتر پمپ می‌شود.  /دیجیاتو


ثبت نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *